Optyl BVBA - PCME WET STACK 181

Info over de PCME WET STACK 181

De PCME Wet Stack 181 is HET toestel om in natte schouwen te meten. Via een extractief bypass systeem wordt vochtige rookgas onttrokken aan de schouw. Deze rook gaat door een droogsysteem zodat al het water verdwijnt. Hierna volgt een uitermate precieze stofmeting dmv de QAL 181.
Dit toestel heeft standaard een uitgebreid gamma aan self-test en controletesten zoals Zero, Span, Contaminatie, Communicatie, druk, temperatuur, flow en vele andere.
Verder is het ook mogelijk om dit toestel op afstand zowel te raadplegen als aan te sturen dankzij een Ethernet verbinding en de nodige controle- en visualisatie software.
Het belangrijkste onderscheid met andere is de TUV keuring op het geheel en de QAL 1 certificering op de meetapparatuur.
Het spreekt voor zich dat Optyl ook de nodige kennis en competenties in huis heeft die gepaard gaan met dit soort toestellen alsook de vragende industrieën.

 

Verslag solidsprocessing.nl
Januari 2012

Meetsysteem voor Deeltjesuitstoot voor Natte Schachten komt door de TUV Test

Precieze meting van deeltjesuitstoot in natte gasstroomprocessen, zoals het meten van nat-onstoffer reductiesystemen en processen waarbij het rookgas onder het dauwpunt komt of waarbij waterdruppels aanwezig zijn, kan een uitdagende taak zijn. De nieuwe PCME STACK 181 WS gebruikt een extractiemethode met verwarming dat het storingsprobleem door condensatie en waterdruppels oplost wanneer een in-situ deeltjesmeter gebruikt wordt na natte collectors.

Het behalen van de TUV test, met QAL1 prestatie-eisen en een deeltjesmetingscertificatiemarge van 0-15 mg/m3 voor natte gasstromen is een belangrijke mijlpaal.

Het systeem gebruikt een moderne ProScatterTM Lichtverstrooïngssensor (PCME QAL 181) die door TUV en MCERTS gecertificeerd is als voldoenend aan QAL1 vereisten. Met certificatiemarges die de 0-15 mg/m3 en 0-100 mg/m3 stofconcentraties dekken en een operationele marge van 0-200 mg/m3 is de sensor geschikt voor het meten van zeer gereduceerde uitstoten die in Rookgasontzwavelingsinstallaties (FGD) gevonden worden. Bovendien kan het instrument een verzadigd rookgas meten wat kritisch is voor de toepassing van uitstootmetingen voor een steenkoolcentrale uitgerust met een nat FGD systeem en het voldoet aan de PS-11 en EN 14181 vereisten.

Een belangrijk detail is dat er automatische nul- en spanwijdtecontroles op het instrument en het steekproefafhandelingssysteem worden uitgevoerd om metingen van goede kwaliteit te verzekeren en elke achteruitgang in de kwaliteit van het systeem vroeg op te sporen.

Eenvoudige en veilige gebruikerstoegang tot de metingen voor externe auditing met referentiemateriaal is nuttig om te voldoen aan AST lineariteit testvereisten voor

EN 14181 compliantie en absolute correlatie audit voor OS-11 compliantie.
.

Bijkomende info
TUV keuring op het geheel en de QAL 1 certificering op de meetapparatuur!